OUDERVERENIGING

Wat doet de oudervereniging nu alweer?

1./ Op de eerste plaats zijn we een aanspreekpunt tussen ouders en de scholen.

Wil je iets kwijt, knelt het schoentje, maar wil je het niet aan de leerkracht/directeur vertellen, kan je bij éen van ons terecht, een mailtje sturen (oudervereniging.helchteren@gmail.com) of een facebookbericht sturen. Ook als we iets horen, aan de schoolpoort of eender, koppelen we dit terug aan de scholen en proberen we een oplossing te vinden. Samen willen we werken aan een goed schoolklimaat voor iedereen. Feedback/opmerkingen zijn dus altijd welkom.

2./ We doen iets goeds voor de kinderen op de scholen Klim-Op en De Biekorf.

De laatste jaren was dit door een bijdrage aan de schoolreis te geven (per kind 3€, er zijn rond 600 kinderen op de scholen = een sponsoring van 1800€).

Verder zoeken we elk schooljaar iets wat de scholen voor de kinderen willen aankopen, waar we ook een financiële steun voor kunnen leveren. Vorig jaar was dit een nieuwe muziekinstallatie voor De Biekorf.

Er word ook altijd iets georganiseerd waar kinderen en ouders gratis aan konden deelnemen (de laatste jaren was dit een winterwandeling, die wegens te weinig steun vorig schooljaar niet aangeboden kon worden).

  • Dit jaar hebben we de Sint al een handje geholpen en hebben de sint-zakken zelf samengesteld.
  • Met Pasen willen we een paasei zoektocht aanbieden (gratis, datum volgt).

3./ Hiervoor organiseren we verschillende acties en proberen we geld in te zamelen.

Om financiële steun te kunnen bieden moeten we uiteraard manieren vinden om geld te verzamelen. Dit kunnen acties zijn waar we jullie mee betrekken of ook als vereniging ‘geld verdienen’.

Wat staat dit jaar op het programma:

  • 1x per jaar baten wij een kienavond in Houthalen uit (voor eten zorgen + opdienen) om de kassa aan te vullen;
  • Doe je je online bestellingen via www.trooper.be/oudervereniginghelchteren krijgen we er telkens een paar procentjes van;
  • Verkoop van ijsstronken;
  • Wafelverkoop;
  • Ontbijtactie: hier kan je niet alleen een financiële steun leveren, maar ook gezellig samen ontbijten op school, wij zorgen weer voor de animatie.

4./ We helpen bij de evenementen/festiviteiten van de scholen.

Is er iets te doen op school, dan staan we altijd klaar om te helpen. Dit allemaal kunnen we verwezenlijken door de hulp van de ouders die ons actief steunen, door jullie deelname aan verschillende acties en ook de sponsoring van verschillende winkels zoals de Delhaize te Houthalen.

Ook al hebben we nu een leuk team, we zijn altijd op zoek naar ouders die vrijblijvend willen helpen. Je hoeft hiervoor niet meteen ‘lid’ te worden, maar helpende handjes bij verschillende activiteiten kunnen we nooit genoeg hebben.

We vinden het ook super, als je ons een like op facebook geeft en er een beetje interactie is. Hier houden we jullie niet alleen op de hoogte van acties, maar delen we ook interessante weetjes met betrekking tot je kinderen, foto’s van schoolactiviteiten en winacties: www.facebook.com/oudervereniging.helchteren

Like us of contacteer ons..

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de activiteiten van de oudervereniging. Like ze dan op Facebook via www.facebook.com/oudervereniging.helchteren. Zelf niet op Facebook? Geen probleem. De pagina is zichtbaar voor iedereen. Je kan de oudervereniging ook bereiken via oudervereniging.helchteren@gmail.com

Groetjes,
de oudervereniging