Online aanmelden voor een kleuter- of basisschool

Er is nog altijd een grote onzekerheid over het online aanmelden van je kind in een kleuter- of basisschool. Dit moet nog verder uitgeklaard worden in het Vlaamse Parlement. En je weet hoe het daar momenteel gesteld is. Hieronder vind je alvast een korte verduidelijking van de gemeente over de hele procedure. Als er nog vragen zijn mag je ons altijd contacteren.

Informatie over online aanmelden voor een kleuter- of basisschool in Houthalen-Helchteren
Het lijkt nog vroeg… Toch is het tijd om uit te kijken voor een school voor jouw kind geboren in 2017. Jouw kind kan binnenkort ingeschreven worden in een school van je keuze voor het schooljaar 2019-2020! In de kleuter- en basisscholen van onze gemeente kunnen de meeste kinderen niet rechtstreeks inschrijven. Alle kinderen die voor het eerst naar school gaan moeten zich online aanmelden op de website www.naarschool.houthalen-helchteren.be (op dit moment is de website nog niet toegankelijk). Maar wees gerust, voor elk kind is er plaats in een school binnen onze gemeente!

Enkele tips
Meld je kind zeker aan, ook al kan het pas naar school op maandag 2 september 2020. Broers en zussen van ingeschreven kinderen én kinderen van personeel hebben voorrang op alle andere kinderen en kun je als ouder inschrijven op de school zelf vóór de aanmeldingsperiode. De juiste datum hiervoor wordt nog door de school bekend gemaakt in de loop van januari 2019.

Wanneer inschrijven/aanmelden?
Door de nieuwe wet rond inschrijvingsrecht kunnen we je nog geen concrete data meedelen.

Infovergadering
Het gemeentebestuur nodigt je uit op de informatievergadering ‘Aanmelden in Houthalen-Helchteren’ op donderdag, 10 januari 2019 om 20u in CC Casino, Varenstraat 22A. Voor bijkomende info rond ‘aanmelden in Houthalen-Helchteren’ hou je best ook de ‘In & Om’ van januari 2019 in het oog. Daarnaast ontvang je in januari ook een meer uitgebreide flyer (onder voorbehoud van goedkeuring door het Vlaams Parlement).

Misschien tot binnenkort op de informatievergadering

Vrije plaatsen
schooljaar 2019-2020

Bekijk plaatsen