Jaarthema schooljaar 2018-2019

GELUKSVOGELS!?
IK DRAAG MIJN STEENTJEBEE-60X59

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start! Elke dag naar school kunnen gaan , kunnen leren, spelen en ontdekken…het is niet voor ieder kind weggelegd. Eigenlijk zijn wij geluksvogels!

Maar, geluk valt niet uit de lucht! Het is een levenshouding: op een optimistische manier in het leven staan, je goed in je vel voelen, jezelf doelen stellen en die realiseren, zin zoeken in het leven, veerkracht opbouwen, samenleven met anderen en de juiste keuzes maken.

Wij moeten dus ons steentje BIJdragen!

We gaan dit schooljaar aan de slag met het boek ‘Geluk voor kinderen’. Aan de hand van verhalen, leren we hoe we vaardiger kunnen worden in ‘gelukkig zijn’. We zullen 5 geluksvogels op bezoek krijgen gedurende het schooljaar. Elke vogel heeft een talent om gelukkig te zijn en zal dit ook aan ons leren.

Bij de start ontmoeten we Kaketoe.

Kaketoe zegt:” Mensen die een goede band met anderen hebben, zijn gelukkiger.”

De start van een schooljaar is dan ook de ideale situatie om dit te oefenen! Samen met alle kinderen maken we er werk van. Door allerlei kennismakingsactiviteiten leren we elkaar (opnieuw) kennen en waarderen. Kinderen die goed in hun vel zitten, kunnen ook beter leren. Ook voor jullie, ouders, streven we dit na.

We hopen iedereen op 3 september terug te zien in goede gezondheid.

Alleen ‘samen’ kunnen we zorgen voor het geluk van onze kinderen!

Aan iedereen een heel fijn schooljaar toegewenst!

31 augustus 2018|