DE BIEKORF

WELKOM

Welkom op de website van Basisschool De Biekorf! Hier vind je naast algemene informatie, een handige kalender, meer info over ons online platform Gimme, ook extra documenten voor onze ouders. Daarboven zijn we fier om ons jaarthema aan je voor te stellen. Wist je bovendien dat onze website ook vlot toegankelijk is via smartphone en tablet?!

GELUKSVOGELS!?
IK DRAAG MIJN STEENTJEBEE-60X59

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start! Elke dag naar school kunnen gaan , kunnen leren, spelen en ontdekken…het is niet voor ieder kind weggelegd. Eigenlijk zijn wij geluksvogels!

Maar, geluk valt niet uit de lucht! Het is een levenshouding: op een optimistische manier in het leven staan, je goed in je vel voelen, jezelf doelen stellen en die realiseren, zin zoeken in het leven, veerkracht opbouwen, samenleven met anderen en de juiste keuzes maken.

Wij moeten dus ons steentje BIJdragen!

We gaan dit schooljaar aan de slag met het boek ‘Geluk voor kinderen’. Aan de hand van verhalen, leren we hoe we vaardiger kunnen worden in ‘gelukkig zijn’. We zullen 5 geluksvogels op bezoek krijgen gedurende het schooljaar. Elke vogel heeft een talent om gelukkig te zijn en zal dit ook aan ons leren.

Alleen ‘samen’ kunnen we zorgen voor het geluk van onze kinderen!

ONTDEK ONZE GELUKSVOGELS

Bij de start ontmoeten we Kaketoe.

Kaketoe zegt:” Mensen die een goede band met anderen hebben, zijn gelukkiger.”

De start van een schooljaar is dan ook de ideale situatie om dit te oefenen! Samen met alle kinderen maken we er werk van. Door allerlei kennismakingsactiviteiten leren we elkaar (opnieuw) kennen en waarderen. Kinderen die goed in hun vel zitten, kunnen ook beter leren. Ook voor jullie, ouders, streven we dit na.

Afscheid van Kaketoe…WELKOM Dipper!

De tijd gaat snel, gebruik hem wel! Reeds twee maanden zijn er verstreken dit schooljaar! Op de eerste schooldag hebben we onze eerste geluksvogel op bezoek gehad: Kaketoe. Zij leerde ons dat je gelukkiger kan zijn als je graag bij andere mensen bent. Dat dit niet altijd lukt, zonder inspanningen te doen, wisten we al. Kaketoe leerde ons hoe we dit beter konden doen. We oefenden in kennismaking, muzische namiddagen, groepsmomenten en deden allerlei opdrachten. Kaketoe gaat er een tijdje tussenuit. Ze gaat andere oorden opzoeken en hoopt nog vele nieuwe vrienden te leren kennen!

Maar niet getreurd! Kaketoe heeft ervoor gezorgd dat haar vriendje op bezoek komt: Dipper!

Dipper zegt: “Mensen die blij zijn met wie ze zijn, zijn gelukkiger!” MEZELF ZIJN is dus onze focus tijdens de maanden november en december.

Er is altijd wel iets aan jezelf dat je wil veranderen. Je denkt dat je te klein of te groot bent. te dik of te dun. Te dom of te traag. Dipper is een mooie , kleine , lieve vogel. Hij kan onder water kijken en garnalen vangen. Maar hij wordt heel ongelukkig als hij denkt dat hij een hele grote vogel wil zijn of een grote vis. Hij is geen grote vogel en ook geen vis. Maar hij kan wel iets heel bijzonder: hij kan vliegen onder water en zwemmen in de lucht! Zo hebben we allemaal wel iets waar we heel blij om mogen zijn.

Deze twee maanden gaan wij op zoek, en aan elkaar tonen, waar wij best fier op kunnen zijn. We zijn benieuwd welke talenten we allemaal gaan ontdekken! We vertellen het jullie graag in de oudercontacten op dinsdag 18 december!